„Într-o zi, pe înserat,
Ce să vezi? Ne-am apucat,
Doi părinți și doi copii,
Din Cartea cu jucării,
Să mințim, să povestim
Ce-am știut și ce nu știm”
– „Prefață” de Tudor Arghezi
Copilăria este o perioadă unică. Cei mici se bucură pentru orice. Se bucură atunci când văd un elicopter zburând deasupra orașului, atunci când părinții se întorc acasă, atunci când găsesc un nou partener de joacă. Ei au energia de a se juca o zi întreagă fără a obosi, au capabilitatea de învăța sute de informații noi, de a fi sinceri și de a-și exprima sentimentele fără a se ascunde după deget.
Se zice că aceasta este o perioadă magică pentru că toți copiii tind să vadă partea bună a lucrurilor. Ei cred în povești și au siguranța că binele învinge mereu, că totul va fi bine indiferent de situație. Nimic nu se compară cu entuziasmul unui copil care îl așteaptă pe Moș Crăciun. Acești prichindei cred în miracole, în iepurașul de Paște, în Zâna Măseluță. Ei au certitudinea că părinții lor sunt super eroi, cei mai buni oameni de pe pământ. Nu este de mirare că atunci când vine vorba de ziua lor de naștere, sunt extrem de fericiți.
Pentru un copil, o zi de naștere reprezintă momentul în care nu este certat, când primește tot ce dorește, când este alături de cei mai buni prieteni; pe scurt, este momentul în care este în centrul atenției și se simte special.
Atunci când vine vorba de o zi de naștere, părinții doresc să facă orice pentru a-și face pruncul fericit. Ei vor cumpăra cel mai frumos tort care poate avea forma lui SpongeBob, al unui Minion sau al unei prințese din desenele Disney. Vor cumpăra baloane colorate pentru a decora sala. Unii vor angaja un clown, alții vor alege un photobooth. Ideea este de a oferi celor mici ceva care să le aducă zâmbetul pe buze, ceva care să-i facă să își aducă aminte de acest eveniment.
Copiii își vor aminti cu drag de cabina foto unde și-au făcut nenumărate poze. Pe layout-ul acestor fotografii poate fi pus orice, imaginația fiind limita. Poate fi un personaj din desene, o poză cu ei sau imaginea jucăriei preferate. Adevărul este că cei mici iubesc să fie în fața unui photobooth.
Acest lucru se poate observa la nunți, atunci când ei se adună acolo pentru a-și face cât mai multe poze. Poate este vorba de faptul că primesc fotografiile pe loc. Într-o eră în care toate pozele se găsesc în spațiul virtual, ideea de a ține în mână o poză este chiar tentantă. La un moment dat o fetiță de vreo 7 anișori confesa că va merge acasă și își va lipi toate pozele într-un album special creat pentru fotografii instant. Într-un fel sau altul ea a ajuns la concluzia că aceste poze sunt neprețuite, că ele reprezintă amintiri unice care păstrează spiritul copilăriei. Dacă oamenii mari devin copii în fața unui photobooth, atunci nu mai rămâne nimic de spus în ceea ce îi privește pe cei mici, care au șansa de a se exprima în cel mai liber și mai sincer mod. Pentru ei, o bentiță cu buburuze devine mult mai mult de atât. Aceste accesorii care pot fi considerate simple obiecte distractive de către adulți prind viață în imaginația copiilor. Ele devin magice, pline de înțeles, aducând la viață povești nemuritoare și creând altele noi pline de suspans și de neprevăzut.
Joaca și jocul sunt părți esențiale ale copilăriei. Cei mici se joacă mereu. De aceea nu este de mirare că ei iau accesoriile ca o joacă. Fetițele se simt ca niște adevărate prințese atunci când își pun coronița, iar băieții au șansa de a fi pirați în momentul în care aleg masca cea neagră. Pot deveni super-eroi, se pot strâmba în fața aparatului purtând ochelari hazlii, se pot transforma în drăgălașa Minie Mouse sau pot fi cowboy pentru o zi.
Tot ceea ce rămâne de făcut este recitarea unor versuri nemuritoare, fiindcă în fața unui photobooth se găsește „o lume minunată, plină de copii”.
Autor: Echipa marketing
Comments are closed.